contraceptie

Artizia - o noua pilula contraceptiva, lansata de Zentiva

Romania este una dintre tarile cu cele mai mari rate ale avortului. In acest context, Zentiva a lansat pe piata un produs contraceptiv intitulat Artizia.
Produsul, deja disponibil in farmacii, poate fi achizitionat la pretul de 12,68 ron. Artizia contine doze mici de hormoni, doar 0,075mg gestoden si 0,020 mg etinilestradiol, oferind protectie contraceptiva si o complianta crescuta la tratament.  Noul contraceptiv nu determina cresteri in greutate si ofera femeilor beneficiul unui tratament eficient si bine tolerat.
Medicii sustin ca lansarea unui nou contraceptiv pe piata romaneasca este mai mult decat binevenita, comunitatea medicala castigand un aliat in lupta pentru reducerea numarului de sarcini nedorite si de avorturi.
Reducerea cifrelor ingrijoratoare de avorturi din Romania presupune, in primul rand, programe de informare si educare privind importanta folosirii unei metode contraceptive moderne, iar in al doilea rand, punerea la dispozitie a unor solutii de contraceptie accesibile si eficiente.
Doctorul Cristiana Birladeanu, presedintele Asociatiei de Planificare Familiala din Romania  sustine ca, contraceptia de urgenta este o metoda contraceptiva care trebuie utilizata doar in cazul unui contact sexual neprotejat (ruperea prezervativului, esecul metodei contraceptive, viol, incest, etc.) Pentru cuplurile active sexual este indicat a se utiliza o metoda de contraceptie permanenta. Surprinzator este faptul ca desi 88% dintre femeile din Romania detin informatii despre metodele de contraceptie, 53% stiu sa le foloseasca, dar numai un procent de 10% utilizeza metodele contraceptive moderne.
Deviza produsului Artiza este 'Arta de a alege'.


Sursa: paginamedicala.ro

Membri ai:
Parteneri: